Декілька днів без води: чому жителям села Слобода-Селець не поспішають відремонтувати трубопровід

652

Ось так вже три дні рятуються мешканці села Слободи-Селець неподалік Житомира. Комусь пощастило й центральне водопостачання частково замінює вода з криниці.

«В мене у криниці ще є, а без криниці як?», - питає жителька села ОЛЕНА КУСТЕЦЬКА 

Інші родини вимушені ходити по сусідах і просити воду.

«У нас криниць нема, треба аж туди йти», - каже жителька села ЛЕСЯ АНДЕРС 

Аварія на центральній мережі сталася ще на вихідних, а от коли відновлять водопостачання мешканцям не говорять.

«Аварійка приїхала, подивилася і поїхала. Казали в понеділок зроблять, але глухо», - розповідає жителька села ОЛЕНА КУСТЕЦЬКА 

У водоканалі проблему називають системною. А у тому, що село черговий раз без води й ніхто не ремонтує мережі, звинувачують сільську раду. Мовляв ті й досі не передали труби на баланс комунального підприємства.

«Перше — звернення до Житомирської міської ради і проведення цього через сесію. Друге — це надання необхідних документів за якими ми можемо прийняти і будемо розуміти що ми прийняли», - розповідає директор КП «Житомирводоканал» АНДРІЙ НІКІТІН. 

У сільській раді кажуть, хоча мережі водопостачання не є їхньою власністю, вже ж намагалися передати трубопровід на баланс водоканалу.

«Я збирав по людях, по підприємствах все, що було стосовну цього трубопроводу. У сільській раді надали карту, яка була потрібна для водоканалу. Все, що зміг по документах я передав керівництву водоканалу, чекаємо рішення, яке вже повинно було бути давно, адже вже декілька місяців минуло, як документи були передані», - пояснює депутат Станишівської сільської ради РУСЛАН ЛЯШУК 

У водоканалі кажуть, що нічого не отримали.

Водночас саме Житомирводоканалу мешканці села сплачують кошти за водопостачання та незважаючи на це, лагодити трубопровід комунальне підприємство безкоштовно не береться.

Тож нині сільська рада чекає перемовин із комунальним підприємством, щоб все ж дійти згоди про балансоутримання трубопроводу. Поки ж у водоканалі, депутату, пообіцяли відновити водопостачання вже завтра.