Жителі двох провулків страждають через каналізаційну мережу, нечистоти з якої стікають під будинки

541

Жителі двох провулків – 1-го і 2-го Завокзального вже більше року бідкаються на каналізаційну мережу, яку нещодавно збудував «Епіцентр» У майбутньому обіцяли каналізувати весь мікрорайон. Станцію офіційно презентувала міська влада, але через неї у мешканців провулку почались проблеми:

Мешканці провулку бідкаються, що терпіли чималі незручності ще під час будівництва гіпермаркету : розриті траншеї для комунікацій, перекриття виїзду з домівок. Але тепер їхні подвір"я заливає нечистотами.

Люди кажуть, що ледь не щодня телефонують у Водоканал, аби дізнатись, на чиєму балансі каналізаційна мережа.

Їдемо до директора «Житомирводоканалу» Андрія Нікітіна. Той коментарі жителів провулку називає чутками і обурюється чому з такими питаннями приїхали до нього 

«Шо, не могли без мене обійтись в цьому питанні? Це не подія, це чутки. Я зараз буду коментувати чутки. Розумієте? Нещодавно у нас на балансі з»явилась каналізаційно-насосна станція, яка обслуговує «Епіцентр» та район приватної забудови біля «Епіценру» і на сьогоднішній день «Житомирводоканал» видає технічні умови, які дозволяють людям підключатись по вже збудованому самоплинному колектору, який іде до каналізаційно-насосної станції. Тобто люди вже можуть підключатись? Можуть підключатись», - каже директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін

За словами  Нікітіна, на баланс водоканалу не передана напірна мережа, яка іде від насосоної станції до самоплинного колектору. Через це із люків фонтаном витікає вода людям під будинки. 
Натомість в «Епіцентрі» кажуть, що все збудовано згідно з технічною документацію, яку надав «Житомирводоканал». І навіть під їхнім технічним наглядом. Наразі вони не отримали жодної відповіді та актів про прийом-передачу цієї каналізаційної мережі.

Ми передали акти прийому-передачі, всю необхідну документацію на водоканал для того, щоб вони прийняли у власність і обслуговували її. На даному етапі у нас ні відповіді, ні підписаних актів прийому-передачі від водоканалу немає.

В «Епіцентрі» зазначають, що вони зі свого боку готові усунути всі можливі недоліки,  чекають офіційних документів від водоканалу.