З робочим візитом нардеп від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко завітав до Харитонівки

З робочим візитом народний депутат від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко завітав до Харитонівки, що поблизу Коростишева. Головна мета – ознайомитись із проблематикою громади. Окрім цього, з нагоди 30-ї річниці незалежності привітали жителів громади та нагородили подяками народного депутата та іменними годинниками від Верховної Ради.

«Сьогодні ми, як влада, намагаємось в кожній громаді допомогти розбудувати інфраструктуру. Відбулася децентралізація, ви знаєте, в нас райони укрупнили, їх всього 4, але натомість у нас є 66 громад. І важливо, щоб кожна громада була спроможною. Для цього ми сьогодні звичайно є як центральна влада, щоб в кожній громаді допомогти в тому чи іншому об’єкті, в тому чи іншому питанні», - Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» АРСЕНІЙ ПУШКАРЕНКО 

Харитонівська громада – одна з найбільш спроможних. В селищі всіма можливими силами готують та реалізують різні проєкти, які спрямовані на розвиток та покращення умов життя мешканців. Однак навіть в такої сильної громади є потреби, яких важко задовільнити самостійно. Серед них і нова школа та дитячий садок.

«Для нашої громади об’єднання пішло на користь, децентралізація пішла на користь. Зараз робимо проєкт на ремонт клубу в селі Хашворостівка, зробили проєкт на освітлення Мамрину. В нас 13 населених пунктів, зараз робимо проєкти на освітлення всіх 13-ти населених пунктів. Робимо дороги, багато допомагаємо. Ми дуже хочемо, щоб головним наших об’єктом було будівництво школи і дитячого садочка», - сільський голова Харитонівської сільради ЗІНАЇДА ЗУБЛЕНКО 

Наразі в Харитонівці функціонує садочок, який розміщений під одним дахом зі школою, тому мріють розділити ці важливі об’єкти. Декілька місяць тому тут сталася пожежа внаслідок короткого замикання. Відремонтувати приміщення громаді вдалось за власні кошти, однак роботи до кінця ще не зроблені. А ось збудувати нову школу самостійно не в змозі.

Також життєво необхідним для громади є будівництво нового мосту, так як щовесни його затоплюють повені і Харитонівка відрізається від міста. Місцеві вимушені їздити в об’їзд щонайменше 30 км.

Такі зустрічі з громадою та знайомство з місцевою проблематикою – звичайна практика для народного депутата. Каже, тільки таким чином можна дійсно визначити проблемні місця в селищах та допомогти їх вирішити. Потреби Харитонівки теж не стали винятком.

«Вони не повинні сьогодні бути обділені увагою і держави, центральної влади, нас, як народних депутатів, нашої команди «Слуги Народу». Тому сьогодні кожна з громад для нас важлива і в усіх громадах сьогодні ми намагаємось спілкуватися, знайомитися і дивитися які об’єкти ми сьогодні можемо допомогти і в реконструкції, і в будівництві», - Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» АРСЕНІЙ ПУШКАРЕНКО 

Піклуватися про свою державу потрібно не лише під час виборчої кампанії або під час святкування річниці незалежності, запевняє депутат. Влада має робити все для того, щоб народ жив у гідних умовах.