У «Житомиртеплокомуненерго» розповіли про підготовку до опалювального сезону

615

Дата подачі тепла у кожному регіоні буде залежати від погоди. Якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує + 8 градусів, то подають тепло. У школах, дитячих садках і лікарнях при потребі тепло увімкнуть раніше.

До опалювального сезону готові 80% об’єктів житлового фонду міста.

«На даний час ми закінчуємо капітальні ремонти мереж. Соціально-бюджетна сфера вже на 100% готові. На 80% готовий житловий фонд. Ще залишок 20% - підписують акти, усувають зауваження і будуть, я думаю, до 1-го жовтня повністю готові до опалювального сезону. Закінчуємо облаштування вузлів газового обліку. Залився тільки один вузол газового обліку, який «Житомиргаз» закінчує», - сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» ДМИТРО РОГОЖИН 

Однак поодиноких випадків з перебоями теплопостачання через аварії не уникнути, кажуть у теплокомуненерго.

Відкрите питання – ціна тарифу. У травні цього року в рамках реформ в енергетиці з "Нафтогазу" зняли спеціальні обов'язки постачати газ виробникам тепла за регульованою ціною. Тобто, зараз ціни на газ для тепловиків стали повністю ринковими, а формувати тарифи на тепло у новому опалювальному сезоні будуть органи місцевого самоврядування. Українців же попереджають - тарифи на опалення з 1 жовтня можуть вирости. Ціна за кубічний метр газу складе приблизно 9 грн. Залежно від регіону, ціна на газ може зрости і на 15-40%. У Житомирі поки що остаточну ціну тарифу не знають.

Зараз чимало підприємств і компаній переходять на централізоване теплопостачання, каже директор Телокомуненерго. Наразі ведуться роботи по їх підключенню.