Спорт зцілює: біля кінотеатру «Жовтень» спортсмени демонструють вміння

492

Легкоатлет Юрій Цирук у спорт потрапив випадково, але зараз не уявляє без нього свого життя. Чоловік мав дитячий церебральний параліч, але дивлячись на нього важко у це повірити. У 2012-му спортсмен став призером Олімпіади в Лондоні, каже саме спорт, допомагає зцілитися.

«Менш відчуваєш те, що уступаєш комусь. Ми можемо показувати такі результати як показала параолімпійська збірна Україна в Токіо. Параолімпійці виступають дуже достойно», - сказав параолімпійський призер Олімпіади 2012 в Лондоні ЮРІЙ ЦИРУК 

Тож сьогодні Юрій Цирук вкотре хоче нагадати людям з інвалідністю та батькам особливих діток, що діагноз не вирок. Якщо є бажання, будь-які труднощі можна подолати. А у дитячо-юнацькій спортивній школі осіб з інвалідністю для кожного підберуть той вид спорту, який буде надихати та захоплювати.

Пропагувати спорт та здоровий спосіб життя, тут, біля кінотеатру «Жовтень» зібралися тренери з футболу, хокею, важкої атлетики, боксу, велоспорту, усіх разом перерахувати усіх складно. І відразу на місці бажаючі можуть записатися на своє перше тренування.

Сьогодні спортсмени демонструватимуть свою майстерність та набуті навички. Серед присутніх є житомирські футболістки. Тренер дівчат каже, жіночий футбол стає дедалі популярнішим і перспективним. У школі вже навчається понад 40 футболісток.  

Привітати усіх причетних напередодні Дня фізичної культури і спорту прийшов і голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. Каже - влада не залишить спортсменів на важкому шляху підготовки до наступних Олімпійських ігор у Парижі.