Станишівка відсвяткувала 5 років від дня створення громади та 405 років селу

436

Обласний фестиваль борошна, футбольні змагання, виставка робіт майстрів народної творчості та концерт за участі зірок української естради. Так, свій День народження та річницю від дня створення громади святкує село Станишівка.

Обласний фестиваль борошна у Станишівці проходить вже вдруге. В рамках цього фестивалю і організували масштабне святкування. Кажуть, на території громади розташовані найбільші аграрні підприємтва області, тож вирішили започаткувати традицію «Станишівської житниці».  

100-літні жорна, куточок української хати та старовинна традиція – ткацтво. Пані Ганна разом з ученицею на фестивалі виготовляли національний український пояс – край.

Пані Галина теж учасниця фестивалю. Каже – плете «сонячні роботи».

У рамках фестивалю влаштували і футбольні змагання. Приїхала збірна мерів України, збірна ветеранів Житомирщини та ФК «Маестро» — українське благодійне об'єднання артистів та представників бізнесу. Очолювали команду колишній Міністр культури Євген Нищук та український реп-виконавець Олександр Ярмак.

Голова Станишівської ОТГ каже – розвиток спорту та й загалом громади став можливий завдяки децентрації. 

«До прикладу, 2015 року бюджет нашої Станишівської громади був близько 5-ти мільйонів. Станом на 2016 рік, після об’єднання, після децентралізаційної реформи бюджет був близько 64 мільйони» — сказав голова Станишівської ОТГ Юрій Матвійчук.

Завдяки реформі децентралізації у кожному населеному пункті громади є відновленні школи, садочки, будинки культури, амбулаторії, спортивні дитячі майданчики та дороги і освітлення. Кажуть, роботи ще багато і зупинятися не збираються.

Юрій Матвійчук шкодує тільки про одне – об’єднатися у громаду потрібно було раніше.

Святкування завершили гучним концертом за участі зірок української естради