У Житомирі та області частішають випадки інфікування «Дельтою»: хворіють на ковід активно і діти

458

У Житомирі спалах коронавірусу фіксують вже і серед школярів. Так вже у трьох навчальних закладах на карантин закрили кілька класів. 

«У декількох школах є декілька класів, вони відправлені на дистанційне навчання. Серед хворих є діти, але вони на амбулаторному лікуванні. Це і перша гімназія, і перша школа, і 23 гімназія» — повідомила заступниця міського голови Марія Місюрова.

І все частіше серед інфікованих на коронавірус фіксують новий штам Дельта. 

«Два рази взяли по 25 захворіли майже у всіх підтвердився «Дельта». Отже ми в основному вже можемо затвердити, що сьогодні в області повністю є вірус «Дельта» і всі хворі хворіють цим штамом» — розповів директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

Академія медичних наук України прогнозує спалах вже у кінці вересня або на початку жовтня. У лабораторному центрі запевняють, до боротьби із новим штамом готові. 

Керівник лабораторного центру каже, зараз головне завдання — своєчасне виявлення хворих та контактних осіб. Задля цього медична система працює без вихідних. До того ж планують поновити роботу виїзних медичних бригад. 

Зазвичай вихідними фіксують нібито різке зниження захворюваності, а у будні цифра стрімко росте. Фахівці кажуть, це тому, що люди не звертаються до сімейних лікарів або ж їх запізно обстежують.

Директор центру ПМСД каже, медики готові працювати і на вихідних. Аби швидше встановлювати діагноз, у Коростені та Новограді-Волинському планують додатково відкрити лабораторії