Головні події Житомира до кінця вересня

529

У суботу в міському  Гідропарку відбудуться змагань з веслування на човнах Драконах. Такі змагання в місті проходитимуть в 4-те. Цьогоріч очікують понад 30 команд та 400 учасників з усієї України, які долатимуть різні дистанції. 

А з 20-го по 25-те вересня у Житомирі пройде «Європейський тиждень мобільності» в рамках якого проведуть акцію «Велосипедом на роботу». Планують також розмалювати пішохідну зону у сквері на Лятошинського. 

Окрім цього, організатори тижню мобільності планують  пофарбувати бетонні напівсфери в кольори, які найкраще видимі слабкозорим.

24-го вересня відзначатимуть і Всесвітній день туризму. Заходи будуть на Михайлівській та біля кінотеатру «Жовтень». Житомирян та гостей міста чекатимуть туристичний форум, музичні вечори, виставка туристичних агенцій, експонати з музеїв міста, фотозони та розіграш призів.

Аби взяти участь у розіграші путівки необхідно заповнити анкету. Посилання можна знайти на сайті міської ради. Однак, наймасштабнішим заходом стане «НОВА ПОШТА – КОСМІЧНИЙ НАПІВМАРАФОН», який відбудеться 25-26 вересня. Участь у «космічному напівмарафоні» коштуватиме від 129-ти гривень і більше, діткам безкоштовно. 

«Окрім 21-го кілометру, у нас будуть дистанції на 10 кілометрів, 5 кілометрів. Буде командна 5-ка. Просимо усіх реєструватися, це можливість корпоративного пробігу. Зараз йде активна реєстрація. На 21 кілометр вже зареєструвалося понад 200 осіб з різних куточків України, але до 23-го вересня триває реєстрація, тому завжди активно реєструються в кінці» — розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук