У наступному році тролейбусна мережа Житомира працюватиме без кондукторів

585

Тролейбуси без кондукторів. До літа наступного року у Житомирі повністю ліквідують таку професію. Зараз у тестовому режимі так працює 3 тролейбусні маршрути: №6, №7, №7А і №8. 

«За цей час ми бачимо, що падіння виручки не відбулось. Треба віддати належне, що пасажир у нас вихований і порядний» — сказав начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний.

Вивести кондукторів вирішили з економічної точки зору. У рік на їхню зарплатню йде понад 20 млн. грн. Досвід переймали і з інших міст України, де вже кілька років ТТУ працює за такою схемою.

«Заробітна плата служби збору виручки йде у нас в 2,5 млн. Майже половина виручки йде на те, щоб її зібрати. Знімаємо кондукторів, щоб ці кошти, які ми витрачаємо на збір виручки перенаправити на інші потреби: ремонт рухомого складу, модернізацію та на підтримку контактної мережі» — повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний.

Зараз у ТТУ працює близько двохсот кондукторів, половина з них змушені будуть шукати нову роботу. 

Пільговики посвідчення водію можуть не показувати, але пред’явити його мають за вимогою контролера. Окремі категорії мають не забути сплатити за проїзд 3 грн. 

Опитані нами житомиряни здебільшого  з таким рішенням місцевої влади погоджуються. Містяни переконані, це давно потрібно було зробити. 

Звісно є й ті, хто проти. Здебільшого хвилюються за працевлаштування тих, хто працює кондукторами зараз