В рамках програми «Велике будівництво» Станишівська ОТГ отримала другий дитсадок

607

Свій перший віршик на порозі садочку «Малятко» читають наймолодші вихованці закладу. Його відкриття чекали у Станишівської громаді кілька років. До цього діти навчалися в орендованому приміщенні. А це абсолютно нова, модернізована будівля, із сучасним обладнанням.

«92 дитини проживає на території Станишівської громади. Це діти віком від 3 до 6 років. На даний час заклад дошкільної освіти, який знаходиться в орендованому приміщенні відвідує 32 дитини. Даний садочок може вмістити 60 дітей» — розповіла директор садочку «Малятко» Людмила Поліщук.

Побудували садочок у рамках програми Президента «Велике Будівництво» за 20 млн. грн. Це ще один яскравий приклад синергії держави та громади, адже фінансування відбулось 50 на 50 %. Будівництво тривало з весни цього року. І це вже другий садочок відкритий у Станишівської громаді. 

«Ми будуємо садочки не тільки в містах, не тільки у великих містах, ми будуємо садочки в селах тому, що і в селах іти повинні народжуватись і ходити в дитячі садочки в пристойних умовах. Програма Президента «Велике Будівництво» працює. Ми не просто будуємо, ми добудовуємо. Ми практично щотижня вводимо нові об’єкти» — повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Розвивати громади у кожному куточку України та створювати комфортні умови для жителів — головне завдання держави. 

«Це прекрасний об’єкт, це один із чудових об’єктів, які наша команда, політичної партії «Слуга Народу», реалізовує заради наших громадян. І ми ставимо собі амбітну ціль — створити комфортну, якісну інфраструктуру в кожній територіальній громаді України» — сказала депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Людмила Кицак.

Так, вже у наступному році дитячий садочок планують побудувати ще в одній громаді неподалік Житомира. 

«На наступний рік передбачено також коштами ДФРР, разом із Президентською програмою садочок в Оліївській громаді будувати. Немає різниці скільки кілометрів від міста, діти повинні ходити в садочок і повинні розвиватись. Які емоції? Чудові. Ранок починається з дитячих віршів» — повідомив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Сергій Кузьміних