У Житомирі відреконструюють сквер «Мистецькі ворота»: вартість капремонту 7 млн. грн

555

Побита плитка, ями, старі лави, відсутність освітлення та мала кількість дерев. Так нині виглядає сквер «Мистецькі ворота». Та вже у наступному році він виглядатиме по іншому. 

Серед трьох варіантів ескізів житомиряни обрали класичний стиль. Тут повністю замінять покриття, навколо збільшать кількість лав і усі вони будуть у білому кольорі. Прикрасою скверу стане фонтан. 

«Сучасна класика, щоб підкреслити все ж таки пам’ятки архітектури. Зробити культурний відпочинок. Адже сама назва «Мистецькі ворота» говорить сама про себе — мистецтво» — розповіла головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Відпочивати комфортно і безпечно. Так, у сквері з’являться камери відеоспостереження та нічна підсвітка. Особливу увагу акцентують на озелененні території. Кущі висадять у геометричних формах, а навколо планують посадити кущові граби. 

Капітальний ремонт скверу обійдеться міському бюджету у 7 млн. грн. Після завершення робіт планують також реконструювати вхідну браму. Однак кардинально змінювати її не збираються, хочуть аби вона залишилась автентична