На Житомирщині відкрили першу роботизовану ферму

510

Село Почуйки Попільнянського району знаходиться за 90 кілометрів від Житомира. Сьогодні тут відкрили молочно-товарну роботизовану ферму під назвою «LELY». Загалом на цьому підприємстві встановлено та працює 11 роботів.

На фермі щоденно надоюють близько 20 тон молока. Тому в майбутньому планують збудувати власний цех з його переробки. Адже уже зараз підприємство планують розширяти.

На відкриття роботизованої ферми запросили чимало гостей. Серед них були приватні підприємці, фермери, обласна влада та міжнародні партнери. Понад дві сотні людей з усієї України зацікавлено спостерігали за працею нових роботів.

Кожен з закуплених роботів коштує приблизно по 200 тисяч євро. Вони без жодних ушкоджень та проблем доять корів, що в свою чергу дозволяє значно збільшити кількість отриманого молока. Обласна влада зазначає, цей фермерський комплекс є найкращим в Україні.

Гостям провели екскурсію, вітчизняні ж фермери змогли обмінятися досвідом з іноземними колегами. Родзинкою став розіграш цінних і символічних подарунків, необхідних для фермерства