Компанія «ГрінБін» разом з представниками влади заклали капсулу у фундамент сміттєпереробного заводу

489

Початок покладено. У Житомирі представники влади та компанії «ГрінБін» заклали капсулу у фундамент майбутнього сміттєпереробного заводу. Установа розташовуватиметься за адресою проїзд Складський 20 та перероблятиме сміття з усього міста.

«Зараз у нас зведення колон, тобто цех практично готовий під облаштування сендвіч-панелей. На кінець жовтня, початок листопада ми маємо забезпечити встановлення всієї покрівлі на цеху. Роботи по обладнанню розпочнемо в листопаді, й разом з введенням в експлуатацію нашого цеху, будемо вводити й обладнання. Хочемо в тестовому режимі сміття запустити на початку грудня вже на конвеєрній нашій лінії» — сказав директор КП «ГрінБін» Євген Барах.

Технологія заводу передбачає не спалювання, а переробку сміття. Орієнтовно, планується переробляти до 510 тис. кубічних метрів на рік. В першу чергу знищуватиметься сміття з самого Житомира, однак згодом буде змога обслуговувати усю область.

Сміттєпереробний завод у Житомирі має стати першим в Україні. Схожі проєкти готуються у Львові та Хмельницькому. Окрім впливу на екологію, робота такого заводу дозволить місту у майбутньому відмовитись від газу.  

Будівництво заводу стало можливим завдяки надходженням коштів від інвестора. Це робить підприємство унікальним для України.

Головна функція заводу – збереження екології та довкілля. Робота підприємства зменшить навантаження на житомирський полігон приблизно у 6 разів. Однак проблема із сміттям є у кожному місті. Тому, запевняють представники влади, Житомир має стати прикладом для інших міст України