Житомирянка Вікторія Гирина виборола золото на Міжнародних змаганнях

292

Фігурним катанням на інлайн роликових ковзанах маленька Вікторія займається впродовж двох років. Батьки дівчинки розповідають, усе розпочалося з купівлі роликів на День народження.

«Навчити ми її не могли ні я, ні чоловік. Тому я знаю, що в «Глобалі» був роледром і я знала, що там є тренер, який навчає кататися на роликах» — розповіла мама Вікторії Юлія Гирина.

Мати дівчинки каже, тренування поглинули усіх. Тому вирішили розвивати талант донечки: ходили на безкоштовні тренування, що проводилися на Михайлівській

«І от так втягнулися самі, неочікувано для себе. Ми не планували, що це буде, як спортивна секція. Ми взагалі не планували йти в спорт» — додала мама Вікторії Юлія Гирина.

Юна спортсменка тренується 4 рази на тиждень. Проте перед змаганнями кількість тренувань збільшилася.

«Вікторія протягом місяця до змагань тренувалася шість днів на тиждень. Кожного дня з одним вихідним. І тренування кожного дня були від трьох до шести годин» — сказала тренерка Вікторії Ксенія Устимович.

Тренерка Вікторії розповідає, в першу чергу працювали над якістю обов’язкових елементів, які мали бути виконані у програмі. Та на цьому вирішили не зупинятися. Аби зацікавити конкурсне журі до обов’язкового номера додали складні рухи.

Сама ж Вікторія посміхається, коли мова заходить про улюблений вид спорту. Зізнається, на Міжнародні змагання їхала з гарним настроєм.

«Перед тим, як виходити на сцену у нас розкатка 5 хвилин чи 4. Там розкатуємо свою програму, а потім вже виступаємо. Мені було комфортно» — розповіла спортсменка Вікторія Гирина

Дівчинка зізнається, відчувала шалену підтримку та з радістю демонструє нагороди, які привезла із змагань.

Нині юна спортсменка займається у малій залі, яка знаходиться у приміщенні магазину