Через занижену вартість блоків в ПКД, за пам’ятник захисникам України утворився борг в 1 млн. 200 тис

389

Будівництво пам’ятника завершили та борги залишились. У Житомирі не вклалися в кошторис на пам’ятник захисникам та захисницям України, що на площі Перемоги. 

«Початкова вартість була 6 млн, тендерну закупівлю було проведено на 5 млн. 600 тисяч, але в ході будівельних робіт, вартість зібльшилася і стала на сьогоднішній день 7 млн. 200 тисяч» — повідомив керівник міського управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

Виявилося, що під час розробки проєкту вартість на гранітні блоки вказали занизьку. А коли підрядна організація почала замовляти саму стелу і сходи, їм довелося заплатити більше. Відтак 1 млн. 200 тисяч місто боргує підрядникам.

«Департамент архітектури був замовником ПКД. Переможцем було визнано НДІ проєктреконструкції проектну організацію. В ході проектування були такі спільно з автором проєкту були такі ситуації» — додав керівник міського управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

Гроші на будівництво виділяли з двох бюджетів: міського та обласного. Учора бюджетна комісія міської ради вивчала це питання. Якщо борг не покрити, об’єкт неможливо буде ввести в експлуатацію.

Вирішувати питання про дофінансування об’єкту будуть депутати міської ради під час сесії, 23 вересня