На базі гімназії №23 діє експериментальний медіа-клас

445

5-А експериментальний медіа-клас, учні якого долучились до пілотного проєкту під назвою «Культурна спадщина журналістики Полісся». Це дитячий і сучасний проєкт, розроблений на базі гімназії №23 та за співпраці інституту Філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка.

«Нам було цікаво долучитися до цього проекту з кількох причин. Перше – це патріотичне виховання молоді, долучення його їх того прекрасного, що є в нашому регіоні. Тому що діти бачать світ по-своєму. І у нас є можливість, по перше, поділитись досвідом. А з іншого боку, побачити, як молоде покоління – покоління третього тисячоліття – бачить нашу Житомирську область» — сказала проректор з наукової і міжнародної роботи ЖДУ ім. І. Франка Тетяна Боцян.

Педагоги переконані, з допомогою цього проєкту сформують нове покоління майбутніх лідерів України та змотивують молодь долати будь-які барєри і відкривати культури, мови, можливості. 

«Наш проєт – це один зі шляхів морального виховання учнів, бо специфіка журналістської діяльності – це розширення світогляду та спілкування з людьми різних професій» — розповіла керівник проєкту «Культурна спадщина журналістики Полісся» Ганна Глібко.

Діти відвідуватимуть музеї, вивчатимуть репортажну і журнальну фотографії, веб-документалістику, братимуть участь у читацьких «конференціях, долучатимуться до волонтерства.

В рамках всебічного розвитку учнів експериментального класу педагоги планують розробляти не тільки журналістські проєкти, але й спортивні, екологічні, благодійні. Також планується проведення акцій та ярмарків