Житомиряни вважають небезпечним перехрестя на розі вулиць Монтана та І. Мазепи

452

Небезпечне перехрестя. Так називають місцеві перетин вулиць Івана Мазепи та Монтана. Саме тут досить часто трапляються аварії. Головною причиною цього люди вважають перевищення швидкості. Кажуть, на цій ділянці немає жодних обмежувальних знаків. 

З 17-го вересня на цій ділянці запрацювала двостороння система руху. Однак місцеві скаржаться, ситуація на дорозі стала ще гіршою. В перший же день введення змін тут трапилась ДТП, в якій постраждала маленька дівчинка. 

Люди кажуть, самостійно перейти дорогу непросто. Доводиться довго чекати доки хтось з водіїв пропустить. Вважають, вирішити усі ці проблеми зможе світлофор, якого на перехресті досі немає. 

«Оце все результат того, що нема світлофору та обмеження швидкості. Я сам водій, тут летять кілометрів 80, а то й більше. Хоча це ж населений пункт. 60 – це максимум» — сказав мешканець району Олександр Недашківський.

«Ми вимагаємо, щоб світлофори поставили. Буде значно краще і водіям, я думаю, тому що переїхати дуже важко і перейти дорогу також» — додала мешканка району Тетяна Недашківська.

За світлофор мешканці борються вже давно. Зізнаються, писали і індивідуальні звернення, і колективні, в яких збирали підписи усіх сусідів. Але результату це ніякого не дало. В управлінні транспорту кажуть, для встановлення світлофору є своя процедура, яку обійти не можуть.

Окрім цього, постійно обробляють дані стосовно кількості аварій на усіх ділянках міста. Це також впливає на важливість встановлення світлофору на конкретних перехрестях. Керівництво управління запевняє, про ситуацію на перетині Мазепи та Монтани знають та контролюють. 

Наразі в управлінні не вважають це перехрестя небезпечним. Кажуть, для отримання такого статусу потрібно щонайменше 3-5 аварій за місяць. На їхню думку, запровадження двостороннього руху вже має покращити ситуацію, але питання світлофору виключати не будуть