Минув місяць після встановлення і синьо-жовтий стяг над Житомиром вже почав рватися

551

Місяць. Саме такий термін протримався найбільший прапор України у Житомирі. Офіційно стяг був піднятий 23-го серпня, а вже сьогодні неозброєним оком можна побачити як тканина почала рватися.

Синю нитку, яка коливається від вітру, видно за декілька десятків метрів. Управління капітального будівництва розводить руками, мовляв, більше не контролює стан державного символу. Обслуговування флагштоку було передано комунальному підприємству «Зеленбуд».

«В першу чергу, це візуальний огляд. Зараз ми бачимо, що сталася подія, що прапор трохи посатався зверху, візуально це стало помітно. Ми в найближчий день-два відреагуємо, прапор буде приспущений. Будемо намагатися своїми силами ліквідувати це» — повідомив директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Попередньо, кажуть на підприємстві, стан прапору задовільний і виглядає він естетично. Тому питання термінової заміни полотна не підіймають. Однак за потреби підіймати новий стяг планують кожні 2 місяці. 

«Є приблизні терміни, що раз в 2 місяці потрібно розраховувати на заміну прапора. Але все буде залежати від естетичного вигляду прапора та погодних умов. Тобто прапор може як і більший термін служити, так і менший» — розповів директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Наразі над містом майорить прапор розміром 14 на 8 метрів. Та це, так звана, лише літня версія. На зиму полотно мають замінити.

«Тканина прапора не така цупка, тобто більш легка. Для того, щоб прапор дійсно гарно виглядав в літню пору. Зимня тканина більш цупка, вона, зрозуміло, більш витримує вологу, він більш важкий. Тому на зимовий період буде заміна на зимній прапор. Планово цей прапор ще має пройти ще десь місяць, а потім будемо розглядати питання заміни на зимовий прапор» — додав директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта