«Агенція розвитку міста» поділилась результатами проєкту «TUMI: шлях до школи»

453

У Житомирі триває «Європейський тиждень мобільності», у рамках якого «Агенція розвитку міста» проводить різноманітні навчальні заходи. Мета – подолати проблеми, пов’язані з безпекою та комфортом пересування. 

«Ідея в рамках цього тижня проводити різні події, які повинні стимулювати і пояснювати мешканцям чому потрібно розвивати сталу міську мобільність. Це більш екологічно, це біль ш економічно вигідно, це взагалі краще для сталого розвитку громади» — сказав директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

У цьому році був завершений проєкт «TUMI: шлях до школи», який вирішив чимало питань пересування юних житомирян. Результати цього проєкту організатори презентували у вигляді методичних рекомендацій під назвою «Шкільна мобільність: як зробити шлях до школи більш безпечним та комфортним». 

Цього року участь у проєкті взяли 4 школи: ЗОШ №8, 36, ліцей №24 та Вересівська ЗОШ. Кажуть, програма дійсно допомогла зробити дорогу до навчальних закладів комфортнішою та безпечнішою. Тепер планують ділитися досвідом із колегами.

«Покращені тротуари, зроблений перехід, є парковка, яку ми виграли, це теж дуже чудово. В нас стоїть станція обслуговування. І діти розуміють, що середовище можна змінювати самому, тобто брати активну участь і це дає результат» — сказала директор ЗОШ №36 Олена Кулініч.

Окрім цього, учні шкіл-учасників отримали допоміжні засоби для вивчення правил дорожнього руху. Організатори проєкту сподіваються, що практика покращення мобільності, яку їм вдалось запровадити, надалі буде популяризуватися та розвиватися