Житомирська область відзначила свій 84-й День народження

493

22-го вересня 84 роки тому була заснована наша мальовнича Житомирщина. Це одна з найбільших областей нашої країни, яка має досить цікаву та насичену історію. З нагоди свята у філармонії ім. Святослава Ріхтера відбувся гучний концерт, на який завітали представники обласної влади. Під час заходу почесних мешканців регіону нагородили подяками та подарунками.

«84-річниця — це де хочеться подякувати всім, хто долучався: і влада Житомирщини усіх рівнів, яка була, і губернатори, потім голови обласних державних адміністрацій, депутатський корпус усіх рівнів, голів райадміністрації. І також подякувати вчителям, які в нас вивчали: мене, вас, педагогів, усю нашу професуру, усіх наших лікарів, які робили і піднімали здоров’я нашої Житомирщини. І безпосередньо, низько вклоняємося матерям загиблих наших героїв, які виховали справжніх патріотів» — сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

За останні роки Житомирська область активно розвивається та прогресує. Запускається міжнародний аеропорт, електрифікуються ділянки для Інтерсіті, ремонтуються дороги, мости та інша інфраструктура.

Однак найбільшою цінністю та досягненням Житомирщини є люди. Про наші творчі колективи знають не тільки у всій країні, а й закордоном. А  обласна філармонія ім. Ріхтера є найстарішим театром України.

«Філармонія почала жити абсолютно новим життям. Тому, що відбулися докорінні зміни скрізь: у кожній сфері, у колективах, у самій філармонії, в організації роботи, в комфорті для людей, які тут працюють» — сказала завідувачка постановочної частини Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера Наталія Фещенко.

Хореографічний ансамбль «Сонечко» - один із найвідоміших дитячих танцювальних колективів України. У наступному році колектив відзначатиме 50 років, та яскравий, самобутній стиль виступів, щирість юних виконавців й надалі привертають увагу глядачів як на Батьківщині, так і широко за її межами.

Зовсім нещодавно своє 35-річчя відзначила академічна хорова капела «Орея». Колектив, що складається із 28 співаків довів, що є одним із найоригінальніших українських мішаних хорів. Упродовж цього часу він став справжньою сенсацією у мистецтві.

Житомирщина – регіон, який має чим пишатися і на досягнутому не зупиниться, запевняє обласна рада. Попереду багато роботи, однак є чітка стратегія та бачення того, як має виглядати наша область у майбутньому