За загадкових обставин на Житомирщині знайшли мертвими усю родину: ймовірно жінки отруїлися грибами

430

Приїхав ховати матір, а потрапив відразу на три похорони. 

«Я вчера похоронил маму бабушку и тетю» — розповів родич загиблих Богдан Муха.

Усім трьом стало погано після застілля, жінки їли гриби та трохи випивали.  

«Я знаю что моя бабушка, мама и тетя поели грибы, всем было троим плохо. Бабушка была с тетей здесь, мама моя помагает старенькому дедушке. И ей тоже было плохо целый день» — сказав родич загиблих Богдан Муха.

Першою померла мама Богдана на руках у цього літнього чоловіка. 48-річна Оксана доглядала його і у той день знову прийшла допомогти по господарству. 

Для Богдана шок, що рідні не звернулись до медиків, коли зрозуміли, що отруїлися. Тим паче, що його загибла бабуся — медик. 

Коли медики приїхали, то рятувати було запізно. Вони лише констатували смерть. Але ніхто і не здогадувався, що у цей час померла не тільки Оксана, а уся її родина. Родичі, які приїхали підготуватися до похорону, у квартиру небіжчиці зайти вже не змогли, тож викликали МНС.  

«Визвали МЧС, визвали поліцію. Хлопчик з МНС заліз, показує два трупа. А та я там пішла до діда і в діда померла. Знайшли миска, де були гриби, забрали на експертизу. Це трагедія для усього дома. Була. Сім’я і нема сім’ї» — сказала сусідка Тетяна Пазич.

На експертизу правоохоронці забрали гриби і саморобний алкоголь, який стояв на столі. Головна версія — отруєння, але не виключають і умисне вбивство. 

«На експертизу направлено залишки продуктів. Це залишки грибів і рідина із запахом алкоголю в пластикових пляшках» — повідомила речниця Коростенського районного управління поліції Діана Бобровнік.

Водночас у поліції відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Адже ймовірно отруйні гриби їм приніс співмешканець однієї із загиблих.  

Чи знайшли чоловіка, який приніс гриби жінкам, у поліції не кажуть. Але якщо з’ясується, що він навмисне отруїв родину — до в’язниці сяде на усе життя. Медики кажуть, отруєння блідою поганкою частіше за все закінчується летально, врятувати таких пацієнтів вкрай важко, адже через уявне полегшення, люди запізно звертаються за допомогою. 

«Йдуть симптоми зневодення і тканинної гепоксії. Зневгоднення, бо отрута вражає і кишечник і нирки і центральну нервову печінку. Може бути від півгодини до доби, в залежності від того скільки отрути попало в організм. Великий відсоток людей, які вживають бліду поганку – летальний, просто питання часу, наскільки все швидко закінчиться» — повідомила лікар-анестезіолог Анна Тихонова