У Житомирській області розгорнули збори батальйону територіальної оборони

606

Понад дві сотні осіб приїхали на військові збори батальйону територіальної оборони. Розпочалися вони з урочистостей у форматі мітингу. На свято запросили представників органів місцевого самоврядування і духовенство.

Ситуація на Сході країни залишається нестабільною, саме тому було прийнято рішення створити батальйон територіальної оборони, наголошує голова Бердичівської районної державної адміністрації. Військові виконуватимуть конкретні навчання.  

Навчальні збори резервістів триватимуть упродовж 10-ти днів. За цей час військові отримуватимуть навички як з колективної, так і індивідуальної підготовки.

«Заняття з вогневої підготовки, практичні заняття з виконання стрільб. Потім буде заняття з колективної підготовки, тренування військовозобов’язаних по охороні важливих об’єктів, по блокуванні міста, по блокуванні та пошуку ДРГ, а також прикриття державного кордону» — повідомив начальник Бердичівського району ТЦК Віктор Полторакін.

Військові зізнаються, на збори їхали із завзяттям, бо ж кортить передати власний досвід молодому поколінню. Василь Шокол розповідає, як тільки побачив оголошення про набір охочих в територіальну оборону, то відразу, без жодних вагань, вирушив до військового комісаріату. Бо ж відчуває необхідність поновити знання.

«Поїхати, повчитись трохи те, що забули, поновити форму. Поки це дуже цікаво. Тому, що і в хорошому місці знаходимося. Завтра будуть стрільби. Подивимось нову зброю, яка є. Побачимо щось нове, а забуте згадаємо» — розпові військовий Василь Шокол.

Серед двох сотень мужніх чоловіків причаїлась і тендітна дівчина.  Анна — молодший лейтенант в запасі. За спеціальністю дівчина начальник продовольчої служби. На цих зборах вона піклується про смачну та поживну їжу для резервістів.  

Збори батальйону проходять на базі оздоровчого дитячо-юнацького табору «Березовий гай». Військові умовами задоволенні, адже тут облаштовані місця як для комфортного відпочинку, так і навчання та особистої гігієни. Радіють, що потрапили саме сюди