ВБФ «Серце до серця» збирає кошти на монітор пацієнту у дитячу лікарню ім. В. Й. Башека

519

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» вже більше 15-ти років реалізує різні проєкти, зосередженні на придбанні та передачі в безоплатне користування лікувальним закладам медичного обладнання та інструментів. Цього року організація ініціювала збір коштів на апарати для дитячих лікарень в рамках акції «Здорові немовлята». 

«Обладнання допомагає вчасно виявити потребу дитини, вчасно встановити діагноз і вчасно почати лікування. Цього року правлінням фонду було вирішено збирати кошти для житомирської лікарні ім. Башека» — розповіла представник ВБФ «Серце до серця» у Житомирській області Катерина Галандзовська.

У Житомирі проживає близько 50-ти тисяч дітей, які потребують особливої медичної допомоги. І більшість з них лікуються саме у лікарні ім. Башека. Однак наразі заклад потребує монітор пацієнта з фіксацією капнометрії, який допоможе рятувати життя малюків у важкому та надважкому стані. 

Вартість такого апарату сягає приблизно 300-х тисяч гривень. Але наразі благодійний фонд має лише 50, які вдалося зібрати минулого року. Підтримують «Серце до серця» і міська рада, і студенти Житомирського медичного інституту. 

«Принцип гуманізму ніхто не відміняв. Щире серце, добро повертається. Тож нехай воно повертається в кожну оселю. Давайте зробимо все, щоб нашим діткам було тепло, зручно і гарно» — сказала соціальний педагог Любов Боримська.

Збір коштів на монітор пацієнта для дитячої лікарні триватиме до 30-го вересня. Організатори закликають житомирян активніше долучатися, адже це допоможе врятувати тисячі життів