У Попільні організували «Подушка fest»: аналогу немає в жодному місті України

473

Частування, дитячі зони, розіграші та концерт. Так свій другий фестиваль відсвяткували у Попільні.

«Подушка Fest» — такого ви ще не бачили. А на Попільнянщині цей фестиваль потроху стає традиційним святом. Тут його провели вдруге і він вже має статус обласного. Організатори зізнаються, за такий фестиваль в Україні ніде не хотіли братися, але вони ризикнули. 

«Її всі боялися взяти, аналогу в Україні немає. А ми ризикнули» — сказала учасниця «Подушка Fest» Зоя Іванченко.

Чому «Подушка Fest»? А тому, що жоден обряд в українських родинах не минав без подушки. Показати традиції нашого народу вирішили у вигляді тодішніх хат.  

«Колись народжувалася дитина, її клали на подушечку і на вишиваний рушник. Якщо наречену садили для того, щоб накласти їй вейон, теж садили на подушку» — повідомила гостя фестивалю Марія Масловська.

Кожне село ділилось своїми особливостями. Хтось відкривав секрет пухких вареників, пиріжків, дерунів й багатьох інших смаколиків. Інші відтворювали обряди та звичаї. Проводили майстер-класи. Ну й звісно, усіх гостинно пригощали українською, традиційною кухнею. 

А от ввечері на жителів чекав ще один сюрприз. 

«Завдяки нашому партнеру, національному кінотеатру «Sweet.tv» ми маємо сьогодні концерт заслуженого артиста України» — повідомив начальник відділу культури, молоді і спорту Попільнянської селищної ради  Петро Боровський.

Хедлайнером свята став заслужений артист України Андрій Князь. Співак зізнається, у Попільні вперше і вперше побував на такому фестивалі. 

Директорка з маркетингу національного кінотеатру «Sweet.tv» розповідає, мешканці громади самі обирали кого б хотіли побачити на сцені. А їхнє завдання подарувати свято не тільки великим містам, а й невеликим селищам.

«Головна місія — це дарувати позитивні емоції українцям щодня. Тому ми із задоволенням підтримали громаду. Впевнені, що національний кінотеатр «Sweet.tv» стане справжнім другом і партнером для кожного мешканця громади і я сподіваюсь, невідмінним атрибутом в кожному домі» — розповіла директор з маркетингу національного онлайн-кінотеатру «Sweet.tv» Марина Русак.

Й свято дійсно вдалося. Мешканці громади кажуть вже чекають наступного фестивалю