Модернізація газової мережі: смт Озерне, с. Скоморохи та садове товариство «Трудівник» тимчасово без газопостачання

430

В Озерному, Скоморохах і садовому товаристві «Трудівник» стартували роботи з модернізації системи газопостачання.

Ці роботи дадуть можливість вивести з експлуатації надлишкові потужності. Такі роботи є регламентними. Це – частина інвестиційної програми 2021 року, яку успішно виконує товариство. 

«В рамках цієї роботи ми будуємо газопровід, довжина його майже 3,5 км. Ми його проводимо з села Пряжів. І плануємо цього тижня запустити його в роботу. Також проводимо ряд оптимізаційних робіт по відєднанню незадіяних газопроводів, заміні відключаючих пристроїв, які вичерпали термін своєї роботи» — повідомив головний інженер АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Новий газопровід в перспективі зможе транспортувати не тільки природний газ, а й «зелений» енергоресурс: метано-водневу суміш. «Житомиргаз» під егідою РГК провів низку успішних випробувань мереж та обладнання виробництва RGC production на спецполігоні.

Всього на ремонтні роботи поблизу Озерного та Скоморох заплановано понад 3 млн грн, про відновлення газопостачання буде повідомлено додатково.

«Оскільки обєми робіт передбачають залучення великої кількості ресурсів (як людей, так і великої кількості спецтехніки), виконати ці роботи без тимчасової зупинки газопостачання для споживачів є неможливим» — додав головний інженер АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Цього року  фахівці АТ "Житомиргаз", продовжуючи  редизайн газової системи регіону, вже замінили 6 624 км газопроводу, реконструювали 10  газорегуляторних пунктів, замінили застарілі шафові газорегуляторні пункти і замінили їх двадцятидвома сучасними та більш ефективними, збудували новий шафовий газорегуляторний пункт, замінили 191 регуляторів тиску та провели капітальний ремонт дев’яти установок катодного захисту