У Житомирі в рамках навчальних зборів з територіальної оборони захопили РДА

716

З 22 вересня по 1 жовтня на території Житомирської області проводяться масштабні навчання з підрозділом територіальної оборони. Їхня мета — навчити резервістів практичним навичкам. Перед підрозділом поставлені наступні завдання.  

«Охорона державного кордону, охорона та оборона важливих об’єктів, контроль та охорона населеного пункту» — повідомив полковник, військовий комісар Житомирського об’єднаного міського ТЦК Олександр Варивода.

Сьогодні ж резервісти практично відпрацьовували охорону та оборону важливих державних об’єктів. У них брала участь стрілецька рота у складі двох взводів, а це майже чотири десятки осіб.

Процес відпрацювання організували двома групами: одна з них — диверсанти, які захоплюють приміщення, а інша — швидкого реагування, що захищає об’єкт і відбиває наступ. Самі ж резервісти зізнаються, практичні заняття змусили трохи понервувати.

«Хвилююся. Просто по мені не видно, що я хвилююся. Я все боюсь, але нічого. Усе буде добре» — розповів резервіст Дмитро Черняхівський.

Практичне відпрацювання оборони важливих об’єктів пройшло успішно. Кожен з резервістів спробував себе на уявному полі бою. Кажуть, усе вдалося навіть краще, ніж сподівалися.

Тривають навчання і на блокпостах, де резервісти відпрацьовують контроль населеного пункту. На локації розмістилося понад 20 осіб. Максим на цих навчаннях  старший медик. Основне його завдання — перевірка транспорту та навколишньої території.

Завершиться навчання резервістів  1-го жовтня