Музична школа ім. С. Ріхтера сьогодні відсвяткувала свій 50-річний ювілей

495

Вишукана цегляна блакитна будівля на розі вулиць Ріхтера та Франка. Саме тут у 1971-му році була заснована музична школа. Зараз це дім мистецтва, творчості та талановитої молоді. Сьогодні заклад святкує своє 50-річчя вишуканим концертом, де виступають як учні, так і викладачі. 

Вигуки «Браво», оплески та шалена енергетика – цим була сповнена актова зала школи. На свято завітали й представники влади. Усі вітали працівників закладу, дарували подарунки, квіти та вручали подяки. 

«Коли нас зустрічали діти, я думаю, що у всіх таке враження атмосфери, чогось такого неймовірного і ти на мить забуваєш про якісь буденні речі і потрапляєш у казку» — сказала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Місюрова.

«Хочу дійсно підтвердити, що це сучасний мистецький заклад нашої області, до якого тягнуться, прагнуть, наслідують інші заклади мистецької освіти нашої області» — додав директор Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Максим Обшта.

На честь геніального музиканта Святослава Ріхтера була створена лімітована колекція шоколадних цукерок. Презентація також відбулась в рамках святкування ювілею.

Нині в школі навчається майже півсотні учнів, здібна молодь опановує гру на 15 інструментах. Допомагають їм у цьому більше 60-ти викладачів, які є найбільшою гордістю закладу. 

Найбільше привітань та слів подяки сьогодні приймає господарка свята. Пані Людмила сьогодні святкує подвійне свято: день ангела та ювілей рідної школи. Каже, такий збіг є певним знаком, що займається вона своєю справою. За свої 20 років роботи на посаді директора застала багато змін у школі, якими наразі може пишатися. 

За ці роки у школі навчалось близько 2х тисяч учнів, з них більше трьохсот стали професійними музикантами, понад сотня випускників – отримали вищу музичну освіту. Школа продовжує працювати в ногу з часом і на досягнутому не планує зупинятися. Вже готують масштабний звітний концерт, який відбудеться навесні