Модернізація газових мереж без перекриття газопостачання

547

Традиційно під час виконання робіт з ремонту газопроводів і споруд відбувається з вимкненням газу у місцевих жителів. Але цього разу мешканці Малина навіть і на здогадувались про ремонтні роботи на газорозподільній станції. Адже працівники «Житомиргазу» спільно із колегами «Львівгазу» використали альтернативу традиційній технології виконання робіт на сталевих газопроводах – запатентовану систему «Стоп-газ» італійської  компанії «Ravetti».

«Ми проводили роботи на головному ГРП в місті Малин, де редукується тиск та подається газопостачання до наших споживачів – це близько 10 тисяч по місту Малин та найближчих населених пунктів. Наші працівники разом із колегами з АТ «Львівгаз» освоюють новітні технології та проводять реконструкцію газових мереж по всій Житомирській області» — повідомив керівник Коростенського відділення АТ «Житомиргаз» Олександр Сергійчук.

Система «Стоп-газ» призначена для перекриття ділянки газопроводу при проведенні аварійних і ремонтно-відновлювальних робіт, без припинення подачі газу споживачам. Зараз, виконуючи плани з модернізації та оптимізації мереж, ця система особливо актуальна. Адже прибрати наявні надлишкові потужності і модернізувати газові мережі можна не припиняючи газопостачання споживачам