У Житомирі відбулися урочистості, приурочені Дню усиновлення

665

Сьогодні у Житомирі відбулися урочистості, приурочені Дню усиновлення. В обласній державній адміністрації зібралися батьки та діти, яким вдалося створити щасливі родини. В ОДА розповідають, цього року 42 діткам вдалося знайти свою люблячу сім’ю. 

У родині Діани четверо усиновлених діток: дві дівчинки та два хлопчика. Найстаршому — 17 років, а найменшій — 12. Каже, вирішили не розлучати малечу, тому забрали усіх разом. До бажаної мети жінка йшла впродовж року. Дуже зраділа, коли дім наповнився дитячим сміхом.

Пані Діана не стримує  сліз, коли її прийомна донечка виконує пісню, присвячену сестричці. Розповідає з першої хвилини зустрічі, відразу зрозуміла, що ця малеча — її майбутня родина.

«Спочатку знаходилися на сьомому небі від щастя. Не знали спочатку, що робити з дітками, куди бігти, кому, що казати, як в різних ситуаціях правильно вчинити, аби діткам було добре. Але згодом набули навички. Усе добре» — сказала Діана Сиротенко.

Не ховають сліз і чоловіки. Родину Віктора спіткало нещастя: померла донька та зять. Нині чоловік самотужки виховує чотирьох маленьких онуків. 

Родина Щелінських створила дитячий будинок сімейного типу. У них 11 діток: двоє біологічних та 9 прийомних. Жанна та Павло впевнені, чужих дітей не буває. Їхня формула успіху захована у єдності.

На заході дітвора отримала подарунки та вирушила на спільний перегляд фільму. Та на цьому святкування не завершилося. На вулиці Михайлівській розпочалася інформаційно-просвітницька акція "Візьміть дитину у родину". Мета — привернути увагу людей до проблем дітей-сиріт.

У Житомирі проживає понад 150 дітей, яких усиновили. Ще 85 діток потребує родинного тепла. Зазвичай батьки, які хочуть усиновити малюка заздалегідь вирішують, хто це буде: хлопчик та дівчинка і якого віку. Та під час знайомства з дітками усе може кардинально змінитися