Допомогти Нонні урятувати маму: 30-річна житомирянка бореться із онкологією

557

На відео Марина зі своєю 4-річною донечкою Нонною, усміхнені та щасливі. Але будь-якої миті це може змінитися. У дівчини рак грудей, 4-та стадія, їй вже видалили одну молочну залозу.  

«Я дізналася у січні 2020 року, мені вперше поставили рак молочної залози» — повідомила житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

Тоді Марина потрапила на клінічні дослідження до столиці. Пройшла повний курс хіміотерапії, опромінювання, таргетної терапії. Тоді ж видалили молочну залозу. І на якийсь час здалося, що хвороба відступила.

«Одного разу з’явилися на УЗД лімфовузли, ми почали перевіряти далі, робити КТ і після цього підтвердилося, що процес пішов, і метастази зачепили легені» — розповідає житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

У Марини дуже агресивна форма раку, яку надскладно і дорого лікувати. 

«В неї є ще такий білок «hertoneo». Цей білок зустрічається в 20% всіх раків молочної залози і він не лікується лише хіміотерапією» — повідомила лікар-хіміотерапевт  Анна Хмель.

Дівчина згадує, коли вперше почула свій діагноз, довго мовчала й не розповідала про хворобу навіть найріднішим. 

«Ти виходиш і в тебе з-під ніг йде земля. Було дуже страшно, було страшно йти додому. Я довго нікому не розповідала, що у мене відбувається» — розповіла житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

Марина зізнається, найважче було розповісти про свою хворобу донечці. І коли після чергового курсу лікування випало усе волосся, не знала як показатися на очі Нонні, але ж для кожної дитини її мама найкраща і найгарніша. Нині заповітна мрія Нонни аби тільки мама була здоровою. 

«Я прийшла, вона побачила мене без волосся, вона мене обійняла всеодно, сказала, що я сама гарна. Вона знає, що я хворію і каже, що її мрія, щоб мама була здорова» — каже житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

У Марини є шанс на життя. Й усі разом ми можемо допомогти. Українські протоколи лікування на цю форму раку не діють. Щоби не дати хворобі прогресувати дівчина мусить приймати препарат, який держава не закуповує, він із Європейського протоколу. Щотритижні потрібно майже 90 тисяч гривень і так рік, за можливості — пожиттєво. Це збільшить шанси на одужання. 

«Прогнози дуже гарні, препарат «Kadcyla» приблизно на ринку світу десь 6 років. Так ось, є пацієнти, які щасливо живуть більше вже цього часу, навіть із 4-ми стадіями. Якщо Марина буде отримувати цей препарат, шанси на життя у неї дуже хороші» — повідомила житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

Перший курс лікування Марина сплатила самостійно, іншу частину покрили у Києві під час клінічних досліджень. Коли ж дізналася, що хвороба прогресує, зрозуміла, що сама не впорається і тут  на допомогу відгукнулося дуже багато людей. Кошти на лікування почали збирати колеги. І силами небайдужих вже вдалося зібрати половину необхідної суми — 700 тисяч, стільки ж потрібно ще.

Вірною подругою дівчини стала педіатр її доньки, Надія. Вона ж і ініціювала забіг Race for the Cure у Житомирі на підтримку Марини. Це міжнародний благодійний пробіг присвячений раку молочної залози. Щороку участь в ньому беруть мільйони людей по всьому світові.

«Марина мій близький друг і я дуже хочу, щоб вона одужала. Я запрошує усіх тих, хто також бажає здоров’я своїм близьким, всі разом показали, що з цією дуже важкою хворобою можна жити, з нею можна отримувати добрі емоції і можна боротися з болем» — каже подруга Марини Надія Жигалова.

Підтримати Марину усі бажаючі можуть вже цієї суботу на Спартак-Арені о 10:00. Реєстраційний внесок складає 15 євро. Водночас на забігу збиратимуть кошти для запуску проєкту «Рідний консультант». Але якщо у цей день ви не маєте можливості потрапити на забіг. 

«У мене є донька, заради якої мені потрібно жити далі. І дуже багато людей, які мене підтримують. Я не маю права здаватися» — каже житомирянка, яка бореться з онкологією, Марина Лобановська.

РЕКВІЗИТИ:

4149609005644168 ПРИВАТ – МАРИНА ЛОБАНОВСЬКА
5375414129201595 – МОНОБАНК