Житомирський дошкільний навчальний заклад №42 відзначив 50-й ювілей

У затишному куточку по вулиці Гагаріна розташувався сучасний дитячий садочок. Тут біля воріт радісно зустрічають маленькі вихованці, вигукуючи «Вітаємо!» та розмахуючи прапорцями. Сьогодні заклад святкує свій золотий ювілей – 50 років. На свято до закладу завітали поважні гості, представники влади, меценати та ветерани праці. Для них малюки влаштували святковий концерт, де показували свої таланти.

Дитячі посмішки, сльози радості, тепла атмосфера та оплески. Саме так сьогодні виглядала актова зала. Гостей вітали навіть наймолодші вихованці закладу. І звичайно, як і на кожному святі, не обійшлось без подарунків.

«Я хочу подарувати від Департаменту освіти сертифікат садочку на отримання спеціального обладання для готування нових страв, в першу чергу крем-супів, на 28 000 гривень. Щоб ви покращували харчування наших дітей, тому що харчування – це здоров’я» — сказав директор Департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Дошкільний навчальний заклад №42 – особливий. Він спрямований на утримання дітей, які мають соціальні пільги. Це дітлахи з малозабезпечених та багатодітних родин, одиноких матерів. Тут навчається більше 200х дітей. 3 групи – інклюзивні. 

«Наші педагоги створюють і дидактичні ширми, і ресурсну кімнату. В цьому році ми створили саме для таких дітей з особливими освітніми потребами. Це ресурсна кімната, яка сьогодні оснащена дидактичними матеріалами, які допомагають діткам виконувати якісь корекційні заняття» — розповіла завідувачка ЖДНЗ №42 Людмила Єфремова.

Вже 20 років поспіль садочку допомагає благодійний фонд «Відкрите серце». З його допомогою дітки мають можливість безкоштовно харчуватися, надається адресна допомога. Окрім цього на усі свята малюки отримують подарунки, а перед початком навчального року навіть портфелики та набір першокласника. Сьогодні також не обійшлось без сюрпризу. 

Садочок – один із найсучасніших в Житомирі, який має досить позитивні відгуки. Батьки кажуть, задоволені, що обрали саме цей заклад, адже для них головне – ставлення до їхніх дітей. 

Під час святкування нагородили ветеранів праці, які віддали десятки років розвитку садочку. Закінчили концерт загальний виступом, який розчулив усіх гостей