Перша міська лікарня вщент забита хворими: пацієнтів почала приймати друга міська лікарня

У Житомирі дедалі більше погіршується ситуація з ковід-19. Не краща ситуація і в області, за минулу добу зафіксували 375 нових хворих. Перша міська лікарня майже вщент забита. Більшість пацієнтів у важкому стані або стані середньої важкості. 

«10 днів поспіль більше 190 пацієнтів знаходиться у першій міській лікарні» — повідомила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Лікарня вже не справляється, тому пацієнтів знову прийматиме два медзаклади. Відкривають для ковідних хворих другу міську лікарню вже сьогодні. Працювати будуть за принципом ургентності як і під час першої хвилі коронавірусу. Три через три дні.

«Вчора ми отримала розпорядження для керівника робіт, це буде 170 ліжок» — додала заступниця міського голови Марія Місюрова.

Водночас у другій лікарні запланована реконструкція центру ішемічної хвороби серця з розміщенням палат інтенсивної терапії, вартість якої складатиме близько 5 млн. грн. Реконструювати планують приймальне відділення та приміщення поліклініки. Сьогодні під час виконкому затвердили змін до фінансового плану комунального підприємства. 

«Зміни пов’язані зокрема із збільшенням капітальних видатків. Загалом сума капітальних видатків у 2021 році по підприємству становить 47,8 млн. грн. З них на придбання обладнання 37,2 млн. грн. і 10,6 млн. на проведення капремонтів і реконструкцій» — повідомила заступник директора з економічних питань КП «Лікарня №2» Світлана Маренич.

У медзаклад планують докупити ще ряд вартісного обладнання