На Михайлівській для літніх людей влаштували свято

До Дня людей похилого віку і Дня ветерана на головній пішохідній вулиці міста влаштували справжнє свято. На різних локаціях літні житомиряни представляли свою творчість. Тут були і танці, і співи, презентація виробів власної творчості житомирян, виставка фотографій. А ліворуч від сцени розмістилась фотозона.
Пані Олена представляє колаж волонтерських виробів «Бабусин батальйон». Раніше вона з подругами регулярно шила та в’язала речі для наших воїнів-захисників. А зараз тішиться, що може подарувати виріб, зроблений власноруч, медичним установам нашого міста.

«Оскільки армія більш забезпечена, ми почали шити для ковідних відділень, для безхатьків ми шили подушечки. І навіть для ковідного відділення: для медичних сестер, для лікарів. З 8 Березнем привітали їх, подарувавши їм шкарпетки, слідочки такі» — розповіла житомирянка Олена Смольницька.

Організатори свята зазначають, держава намагається допомагати людям поважного віку. Проте, завжди хочеться більше, і є до чого прагнути.

«Держава приділяє увагу літнім людям. Але, напевне, ця увага завжди недостатньою. Тому що ми бачимо, що досить складне становище сьогодні у літніх людей. За результатами спілкування вони точно казали, що їм потрібна увага, посмішки. І показати житомирянам своє мистецтво. І тому ми вирішили, що День людей поважного віку ми не будемо проводити на окремих закритих локаціях, а вивели це в місто, на нашу вулицю Михайлівську. Для того, щоб всі могли побачити, наскільки у нас чарівні, наскільки натхненні люди поважного віку» — сказала директорка Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

Старість у радість – так каже про себе житомирянка пані Валентина. Переконана,  поважний вік не стає на заваді активного і цікавого життя. 

«Вік ніякого значення не має. Тільки пішла на пенсію, стало полегшене життя. Красиве, розмірене. Я можу собі позволити все: ходжу, співаю, пишу пісні. І дівчат своїх, подруг задіюю. Зараз теж будемо давати концерт – будемо співати. Я радію життю. Пішла не пенсію і стала радіти життю» — каже житомирянка Валентина.

Міжнародний день людей похилого віку покликаний привернути увагу до проблеми упередженого ставлення до літніх людей і зруйнувати стереотипи, пов'язані з їхнім життям. Найбільше багатство літніх людей – це досвід, мудрість та вміння