Словацька режисерка Майя Мартиняк презентувала фільм «Невидимі»

Майя Мартиняк — режисерка й творча продюсерка документального кіно. Сьогодні словачка відвідала і Житомир у рамках 18 Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини. Фільм «Невидимі» розповідає про історію молодих жінок, котрі пережили травми при пологах.

Зокрема, у фільмі є і справжні кадри пологів. Однак, режисерка каже – мета не тільки проявити суспільству реальність народження людини, підготувати до цього жінок, а й показати необхідність системних змін у відношенні медичного персоналу.

«Також дуже важливо, що цей фільм побачить і медичний персонал клінік. На них це також буде мати вплив. І саме це допоможе нам змінити ситуацію. Змінити те, що відбувається» — сказала словацька режисерка Майя Мартиняк.

«На каву із режисеркою» прийшли зокрема і ті, хто хоче стати мамою, або вже пережив пологи. Пані Юлія мати 8-х дітей. Жінка поділилася і своїм досвідом народження діток. 

Вже після 7-х пологів жінка почала шукати інформацію про фізіологію і чи може жінка народити легко. Ділиться, останні були найлегшими у житті і тоді Юлія обрала для себе нове покликання — стала доулою. Каже, вчать жінок пізнавати своє тіло і довірятися йому.

Окрім «Невидимі», житомирянам покажуть ще 3 фільми: «Кур’єри, а не герої», «Пранкнули», «Щось прекрасне лишилося позаду». І цьогоріч усі кінострічки мають девіз – «Повне одужання», тобто присвячені праву людини на здоров’я