Перші відправки до військ строковиків із Житомирщини

Іван з Олевська. Каже, до армії йти хоче і сьогодні хлопець поїде до Львова. Його розподілили у прикордонники і цим рішенням майбутній військовий задоволений. Хлопець планує після строкової служби підписати і контракт. 

Уночі вже відправили, як називають у військкоматі, 6 команд майбутніх строковиків у різні міста України та до різних військових формувань.

Настанови майбутнім строковикам давали військовий капелан та й полковник прикордонної служби. Дмитро Кравченко розповідає – хлопці спочатку будуть місяць вчитися у кінологічному центрі на Львівщині, а вже після присяги їх розподілять до військових частин.  

«Основні задачі, які будуть покладатися на них – це, безпосередньо, охорона державного кордону. Наші хлопці будуть заступати у прикордонні наряди, наші хлопці будуть ловити контрабанду, будуть ловити порушників, будуть заступати в інші добові прикордонні наряди. Тобто, вони будуть постійно виконувати бойову задачу по охороні наших рубежів, нашої Батьківщини» — сказав начальник відділу комплектування Житомирського прикордонного загону Дмитро Кравченко