У приміщенні музею космонавтики відбулась презентація виставки відомої польської художниці Патриції Півош

«Подорож автопоезії. Чуттєві структури». 5 мультимедійних екранів з короткими відеороликами. 5 жінок, які символізують різний стан людини в сучасному світі. Поштовхом для створення цієї виставки стала дисертація авторки – відомої художниці з Польщі Патриції Півош.

«Початком і основою цього проєкту було моє дослідження, на базі якого повстала моя дисертація. Це дослідження було направлено на взаємодію людини і об’єкту, на різні типи і різні рівні цих взаємодій» — розповіла авторка виставки Патриція Півош.

В своїх художніх пошуках художниця дійшла висновку, що в умовах пандемії люди мають шукати новий спосіб комунікувати між собою і залишатися єдиними. Тому до свого проєкту запросила учасників з різних країн.

«Кожен перформер був з різних країн, що надважливо в час пандемії. Ці люди були представниками Румунії, Уругваю, Білорусії, Німеччини, а також Польщі. Ця комунікація, цей рух зв’язку між людьми є основою цього проєкту» — додала авторка виставки Патриція Півош.

Прем’єра проєкту відбулась в червні у Познані. Та головне відео виставки презентувалось саме в Житомирі. Загалом, художниця зосередилась на людині, а саме зв’язку тіла і духу, вплив стану розуму на організм.

Велику увагу привернула інсталяція з QR-кодами. За посиланнями відвідувачі знаходили музичні твори, які відображали різні явища світу. 

У своїх інсталяціях художниця торкнулась й теми екології. На відео актори тісно взаємодіяли з пластиком, керамікою та іншими матеріали. Тим самим авторка хотіла вказати на необхідність переробки, утилізації та сортування сміття