У 12-й школі пройшов патріотичний урок «Захищаємо нас – захищаємо Україну»

Так патріотично починають кожен урок захисту України учні 11-го класу школи №12. Однак сьогодні заняття незвичне. Учні змагались з мером міста, надавали першу медичну допомогу та збирали та розбирали автомат Калашнікова. 

«На теоретичній частині сьогодні виступали бійці 95-ї бригади. Вони розповідали про ту мотивацію, яка спонукала їх піти на фронт. І, звісно, практична частина, де наші випускники 11-Б і 11-В класу показували свої здібності фізичної підготовки, в зборці та розборці автомату Калашникова, також в наданні домедичної підготовки, демонстрували свої знання із хімічної, біологічної та радіоактивної зброї і методами боротьби із цим» — розповів вчитель захисту України та історії ЗОШ №12 Михайло Сліпченко.

День захисника для цих дітей – неабияке свято. У багатьох з них в родині є учасники АТО, військовослужбовці, тому змалечку звикли до патріотизму. Для Євгенія прикладом став його дядько, який і спонукав хлопця розпочати свою військову династію.

«Дядько служить в прикордонному загоні. Раніше він базувався як військовий, який на захисті кордону. Зараз він підвищив свою кваліфікацію та став запускати безпілотники» — сказав учень 11-го класу Євген Ракицький.

Євген згадує, дядько часто приходив у формі та з бронежилетом, тому ще змалку закохався у військову справу. Зараз хлопець обраний міністром оборони школи, розбирає автомат за 8 секунд та готується стати прикордонником. 

Не відстає від Євгена і президент школи. Сьогодні Андрій розібрав автомат за 10 секунд, однак запевняє, його найкращий результат – 7 секунд. Хлопець теж хоче обрати для себе шлях військового і мріє стати пілотом.

«Я вирішив для себе, що військова справа – це стабільність, стабільність не лише моя, стабільність держави. Якщо я народився в Україні, я буду захищати Україну. Я вважаю, пілоти – найбільш елітний підрозділ військової справи» — каже учень 11-го класу Андрій Опанащук.

Результати та підготовка учнів 11-го класу вразили військовослужбовців розвідувальної роти 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Кажуть, з такими захисниками країна може спати спокійно. 

Вчителі школи кажуть, виховувати патріотизм в дітях необхідно ще в дитячому садочку, щоб в дорослому віці ми мали гідних та відданих захисників. На початку війни Житомирщина була однією з найбільш активних областей. Велика кількість добровольців була саме з Житомира, а також армія отримали чимало допомоги від житомирян