Житомир відвідали підприємці – випускники Києво-Могилянської бізнес-школи

458

Потужний бізнес-десант днями висадився у Житомирі. Бізнесмени і топ-менеджери з усієї України, які є випускниками Києво-Могилянської бізнес-школи, завітали до нашого міста. Ініціатором зустрічі стала депутатка житомирської міської ради, керівниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко, яка теж є випускницею цієї бізнес-школи.

«Наша група, от ми 5 років назад закінчили нашу бізнес школу, але нам цікаво час від часу збиратися і їхати в будь-яке місто, звідки є один із нас і зчитувати коди міста, зрозуміти , а яка ідея міста, чим воно живе» — розповіла депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Впродовж трьох днів на учасників чекала насичена програма. Вони відвідали великі підприємства Житомира, зустрілися з міської владою, дискутували, обмінювалися ідеями та ознайомилися з культурно-мистецьким простором Житомирщини.

«Я был в Житомире и раньше, но на меня произвили впечатления, как новые прогулочные зоны, так и обустроенные улицы. Было очень интересное общение с мером Житомира, и, наверное, ваш режиссер Петр Авраменко, он был очень хорош, эмоционален, настоящий патриот Житомира» — розповів випускник Києво-Могилянської бізнес-школи Віктор Оборський.

Також учасники обговорили й нові умови роботи бізнесу в рамках реформи децентралізації на зустрічі з віцепрем’єр-міністром України у 2014-19 роках Геннадієм Зубком.

«Децентралізація дала можливість практично звертатися до місцевій влади із запитом, де зареєстрований місцевий бізнес, яким чином побудувати цю співпрацю і саме головне – сьогодні є зворотній зв'язок від місцевої влади, яка пропонує і професійно-технічну освіту і навчання в школах, і дуальна освіта і це те, що дає можливість посилювати людський потенціал в кожному регіоні» — повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України (2014-2019 років) Геннадій Зубко.

Доторкнутися до прекрасного і неосяжного. Музей Лесі Українки, національний музей космонавтики імені Сергія Корольова та врешті Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Йосипа Буханчука. Саме тут експонуються й роботи відомої талановитої української художниці Тетяни Яблонської. Випускники Києво-Могилянської бізнес-школи допомагають втілити ряд важливих проєктів для збереження національної ідентичності. Зокрема, цього разу, у День художника, у музеї вони презентували Щоденник спогадів Тетяни Яблонської, яку підготувала і записала донька геніальної мисткині Гаяне Атаян.

«Мене дуже надихає те, що є люди в Україні, які займаються абсолютно якоюсь діяльністю, не дотичною до мистецтва, але так сталося існує якась група, яка цікавиться мистецькими явищами і інколи вони є меценатами якихось подій» — сказала донька Тетяни Яблонської Гаяне Атаян.

«Тетяна Яблонська – надзвичайно сильна жінка і коли будете дивитися і гортати ці сторінки, читати щоденник і ви для себе зрозумієте, наскільки це була сильна жінка і які вона шукала шляхи збереження власної ідентичності» — додала депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Усі бібліотеки Житомира отримали у подарунок книгу – Щоденники, спогади, роздуми Тетяни Яблонської. А на черзі у випускників Києво-Могилянської бізнес-школи — велике дослідження творчості братів Кричевських