Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня отримала новий апарат, вартістю майже в 1 млн гривень

а рік в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні виконується близько 4х тисяч операцій маленький пацієнтам. Більша частина – це лапароскопічні оперативні втручання. Саме для них необхідний ультразвуковий скальпель, який сьогодні лікарня отримала завдяки Фундації Течія. 

«Упродовж року були зібрані кошти і сьогодні нам БО «Фундація Течія» привезла і вручила безкоштовно ультразвуковий скальпель. Це новітня технологія, яка дасть можливість покращити лікувально-діагностичний процес» — повідомив директор Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий.

Для лікарні цей апарат – серйозний крок вперед для розвитку дитячої хірургії. Він дозволить проводити операції якісніше, безпечніше, а також пришвидшить процес одужання. 

«Це лапароскопічне обладнання, яке використовує ультразвук для розсікання тканин. При цьому менше кровотечі, швидше заживлення ран і одужання пацієнта» — пояснює директор Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий.

Лікарня отримала останню модель ультразвукового скальпелю фірми Bowa. Приблизна вартість такого обладнання сягає мільйона гривень. Раніше в медичному закладі використовували схожий прилад, однак він мав свої недоліки. 

Перед початком експлуатації медичний персонал проходить навчання та вже від завтра скальпель зможуть використовувати під час операцій. Самостійно придбати такий прилад лікарня була не в змозі, тому щиро дякують меценатам за допомогу