Поліцейські та рятувальники завітали до гуманітарної гімназії №3

Співробітники Національної поліції, Державної служби надзвичайних ситуацій, вибухотехніки та гуманітарна організація Червоний Хрест провели цікавий урок у формі інтерактивної гри для учнів 3-ої гуманітарної гімназії.

"Сьогодні поряд із теорією наші дітки змогли спробувати себе в ролі, сьогодні вони змогли приміряти на собі спецодяг, вони спробували себе навіть відчути в ролі поліцейського, рятувальника. Сьогодні для наших дітей було доступно те, чого ми не можемо їм дійсно показати і дати на уроках" — розповіла вчитель початкових класів Юлія Давиденко.

У формі гри дітям пояснили правила безпеки, ознайомили з алгоритмом дій в екстремальних ситуаціях та навчили надавати екстрену медичну допомогу.

Рятувальники організували пожежну естафету, у котрій учні приміряли спецодяг, пробігли дистанцію та спробували влучити у м’яч струменем води з пожежного рукава. Поліцейські ж спорудили макет дорожнього руху та нагадали, як слід поводитися, щоб не натрапити на небезпеку. А волонтери із Червоного Хреста, за допомогою манекена, продемонстрували як потрібно робити непрямий масаж серця. Учні охоче застосовували свої знання на практиці