Арсеній Пушкаренко привітав військових 95-ої окремої десантно-штурмової бригади

До Дня захисників і захисниць України військові 95-ої окремої десантно-штурмової бригади отримували вітання. Урочистості розпочалися з виконання Гімну України. Пам'ять тих, хто віддав життя за свободу нашої держави, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів. Захисники України, які несуть службу у лавах 95-ої  бригади і 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка отримали нагороди та цінні подарунки.

"95-та бригада, і тим паче 13-ий окремий десантно-штурмовий батальйон – це був завжди жах для ворогів. Вони передавали між собою: «Це хлопці з 95-ої бригади, це 13-ий батальйон». Вони до безтями лякались цього, панове. Тому вітаю вас з цим святом, також приєднуюсь до всіх побажань. Бажаю, щоб кожен повернувся з вас додому. Слава Україні!" — сказав т.в.о. командира 95-ої окремої десантно-штурмової бригади В'ячеслав Весер.

Після офіційної частини, нагороджень та подарунків гостям десантники показали та розповіли про озброєння і техніку, яка допомагає їм захищати нашу державу. Наразі Українська армія активно модернізується, позбувається радянської спадщини та відновлює українські військові традиції. Наше військо стає однією з найбоєздатніших армій Європи.

"Наша армія, наші військовослужбовці – одні з найпідготовленіших в Європі, тому що вони мають щоденний бойовий досвід уже протягом майже 8 років. Звичайно, що сьогодні мають бути акценти щодо покращення матеріально-технічної бази наших військовослужбовців, нашої армії. Над чим ми і працюємо. Але це небо і земля між тим, що було 8 років тому і з тим, що є сьогодні" — сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Відзначення такого свята на державному рівні є дуже важливим. На сьогодні держава намагається забезпечити ветеранам достойний соціальний захист та можливості реінтеграції після бойових дій. Зокрема, наразі на базі Міністерства у справах ветеранів України створена робоча група, яка розробляє методику переходу з військової кар’єри до цивільної. Автором її є колишній командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ої окремої десантно-штурмової бригади.

"До Дня захисників і захисниць України Президент повинен підписати указ, де буде чітко прописано органам центральної виконавчої влади вже на законодавчому рівні створити робочу групу, яка до 2022 року повинна напрацювати концепцію переходу з військової кар’єри до цивільної. Це великий шматок роботи. Плюс після того, як уряд затвердить концепцію, ми можемо на 2023 уже виходити в бюджетний процес" — повідомив перший заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Звільнити українську територію від окупанта без збройної відсічі неможливо. Тож боєздатне військо 95-ої бригади завжди стоїть на захисті і відновленні територіальної цілісності нашої країни