В обласному літературному музеї презентували унікальну виставку «Лялькове містечко» Ольги Федорчук

Чоботар, нестримний кухар, поет, нічний музикант, акторка, бабусі-подружки, любителька котів та безпритульний. Це все герої «Лялькового містечка», який створила житомирянка Ольга Федорчук. Лялькарством жінка займається впродовж тривалого часу.

«Значну частину свого життя я пропрацювала в ляльковому театрі. Тому для мене це близька тема» — сказала художниця Ольга Федорчук.

Над створенням робіт художниця працювала впродовж трьох місяців. Виставка налічує понад 20-ть лялькових персонажів з полімерної глини, гнучкого металевого каркасу та інших матеріалів. Кожен з них має власну домівку та розповідає певну історію.

Для створення одного лялькового героя майстриня витрачає два-три дні. Зізнається, кожен етап створення дарує непідробні емоції щастя.  А от фінальний результат дивує навіть її саму. 

Приєднався до створення виставки і заслужений журналіст України, поет Василь Головецький. До кожної лялькової композицій він написав невеличкі римовані рядки. Каже, такий досвід у нього вперше.

Поет зізнається, жодну з ляльок виділити не може. Бо ж під час роботи встиг з ними поріднитися.

«Для Олі — вони всі діти. Для мене вони вже родичі. Теж моя рідня» — сказав поет Василь Головецький.

Всі персонажі наділені певними емоціями, кожен з них чомусь важливому повчає та розповідає свою складну життєву історію, яка вражає глядачів