Реконструкція на головній каналізаційній насосній станції розпочалась минулого року і триває досі

Головна каналізаційна станція міста поділена на ліву та праву частини.Нині реконструкція триває на лівій. За усі роботи відповідає словацька компанія ESOTECH. Іншу сторону утримує Житомирводоканал.

«Наша робота полягає в тому щоб замінити існуюче обладнання на більш нове. Заміна полягає в переоснащенні і встановленні нових насосів, насосних агрегатів, колекторів грабельних, механічної очистки самої насосної станції», — каже менеджер сайту ESOTECH Стоян Разборнік.

Виконавці кажуть, об’єкт непростий і перебуває на контролі Міністерства. Головна мета – не допустити повторення аварій на станції. Під час реконструкції станція продовжує працювати, тому персонал має підлаштовуватися. Відповідно це може вплинути на термін виконання робіт.

Аварії, які траплялись на станції упродовж останніх 3-х місяців значно вплинули на хід реконструкції.Тепер щоденно проводиться моніторинг ситуації, що дозволяє мінімізувати ризики повторних викидів.

«Щоденно робляться наради і повідомляється про плани виконання робіт, відповідно до погодних умов, до того як працює обладнання ГКНС. Головне для нас це охорона праці та обладнання», – говорить менеджер сайту ESOTECH Стоян Разборнік.

Для проведення реконструкції на станції залучено 10 осіб та найсучасніша техніка. Роботи тривають щодня, зараз готуються до встановлення останнього насосу