У Житомирі в головному відділенні «Укрпошти» можна вакцинуватися від COVID-19

Відучора у головному відділенні «Укрпошти» розпочала свою роботу мобільна бригада для вакцинації від коронавірусної хвороби. Працює у ній троє медичних працівників.

У перший день роботи мобільної бригади у стінах поштового відділення вдалося щепити майже 50 житомирян.

«На вчора у нас було 30 людей на вакцину Pfizer і 19 було на CoronaVac. Це перша і друга доза» — розповіла сімейний лікар Ірина Данилюк.

Після отриманого щеплення житомиряни перебувають у відділенні «Укрпошти» впродовж 30-ти хвилин, аби лікар міг спостерігати за їхнім станом. Проте, відповідних місць очікування, як ми бачимо, не передбачено.

Нині робочий день лікарів розпочинається о 10 годині ранку та триває до 15:00. Такі часові межі пов’язані з дотриманням холодового ланцюгу, зазначає медичний директор.

«У четвертій вони вже повинні використали вакцину чи не використали, завезти на базу медпостачання нашу, де зберігається вакцина, аби не порушувати холодовий ланнцюг» — повідомив медичний директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» ЖМР Олександр Косміна.

Нині Житомир має п’ять пунктів і один центр вакцинації. Тому  в Центрі первинної медико-санітарної допомоги сумніваються у доцільності таких виїзних бригад у стінах «Укрпошти».

Наразі сталого графіку роботи мобільної групи у відділенні «Укрпошти» немає. Вочевидь, працюватиме вона лише у конкретні дні