199-й навчальний центр готує інструкторів БАрСу

199-й навчальний центр сформували у травні 2015-го року, а вже у наступному особовий склад виконував бойові завдання на території окупованих районів Донецької та Луганської областей.  

Курси підготовки інструкторів підвищеного рівня із бойової армійської системи розроблені в Одесі. Іван Руденко тоді там навчався у військовій академії і є одним із її розробників. Військовослужбовець каже, усі етапи перевіряв на собі. 

«Смуга перешкод складається зі скалодрому. Потім 12 перешкод різних типів складності, де за допомогою окремо рук, окремо ніг долаються перешкоди. І зіп-лайн спуску. На ролику зачіплюються і спускаються донизу з достатньою швидкістю» — розповів начальник групи фізичної підготовки 199-го навчального центру Іван Руденко.

Усе починається із розминки і тільки потім військовики проходять усю лінію перешкод.

Аби пройти усю лінію перешкод в середньому необхідно 19 хвилин. Сама ж система розрахована не тільки на розвиток фізичних навичок, а й на витривалість. Сьогодні на собі це перевірили десантники зі Львівщини. 

Десантників з різних куточків України готуватимуть на інструкторів БАрСу упродовж  3-х місяців. Перша частина – базові прийоми, домедична та психологічна підготовки, а друга – це вже посилена фізична підготовка