13 сімей загиблих захисників із Бердичева та Бердичівського району отримали барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України»

Проєкт «Ікона пам’яті» був започаткований у Житомирі у 2019 році. За цей час було виготовлено близько ста унікальних гіпсових барельєфів. 16 жовтня волонтери вручили  барельєфи 13-тьом сім’ям загиблих із Бердичева та Бердичівського району.  Захід розпочали з молитви та освячення пам’ятних барельєфів. 

Вручення супроводжувались історіями про загиблих захисників.

Людина жива доти, доки про неї пам’ятають. Тому такі проєкти вкрай важливі та не залишають нікого байдужим. Матері, які втратили найдорожче – своїх дітей, діляться власним болем.

Як і більшість захисників, задля збереження спокою своїх сімей, загиблий Сергій Коренівський не розповідав, що знаходиться у зоні проведення бойових дій.

«Мій син каже: мам, у нас все добре і мама вірила, що все у нього добре. Ну от за 4 місяці, він в квітні місяці поїхав в зону АТО, а 6 серпня він загинув разом із своїм побратимом, другом, разом вони, Олегом Реготуном, жили на одній площадці, служили разом і разом загинули друг біля дружки» — розповіла мама загиблого Сергія Коренівського Людмила Коренівська.

Для матерів полеглих героїв дуже проведення подібних заходів надзвичайно важливі.

Для сімей загиблих, волонтери відіграють вкрай важливу роль – пам’ятаючи та підтримуючи їх