Захворювання на COVID-19 зростає — вже незабаром діятимуть нові обмеження для невакцинованих

Захворювання на ковід у Житомирі зростає. Тому вже за декілька днів місто може опинитися у «червоній» карантинній зоні. В порівнянні з минулими обмеження тепер є нові. Стосуються вони саме вакцинованих і невакцинованих осіб. Вже найближчими днями проїзд у громадському транспорті буде за умови наявності сертифікатів вакцинації чи негативного тесту на ковід.

«Всі повинні отримати 2 дози. Або в додатку «Дія», або якщо немає такої можливості, звернутися до сімейного лікаря і роздрукувати свідоцтво у паперовому вигляді. Ситуація напружена, тому поліція буде перевіряти дійсність сертифікату» — повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Допоки обмеження не вступили в дію у Центрі вакцинації справжній ажіотаж. Лише за минуло щеплення отримали понад 1 300 осіб. Люди з 8-ї ранку займають черги, аби отримати хоч одну дозу вакцини, про це пишуть житомиряни на своїх сторінках у соцмережах. Якщо раніше щеплення робили близько 2-м сотням людей за день, то зараз це майже 900. У Житомирі наразі діє Центр вакцинації у торгівельному центрі «ОЛДІ» та тимчасові пункти щеплення – їх 5. А вже з 23-го жовтня свою роботу відновить пункт щеплення у 6-й школі.  

У міській раді наголошують – майже усі, кого госпіталізують до лікарні з ковідом, потребують кисневої підтримки. Тому виникає і напружена ситуація з його постачанням.  

На виконкомі обговорили і розподіл субвенції та перерозподіл видатків бюджету. Всього до бюджету Житомирської міської територіальної громади надійшло понад 4 мільйони субвенцій до першої міської лікарні на придбання обладнання для забезпечення киснем