Житомирський садочок № 41 досі без опалення

З минулого понеділка у Житомирі розпочався опалювальний сезон. Проте, у «Центрі розвитку дитини № 41», що знаходиться за адресою Проспект Миру 20, батареї досі холодні. В дошкільному закладі нараховується три сотні діток, однак нині відвідує садок лише половина. Самі ж батьки, які зранку ведуть малечу до садочка розповідають, змушені дітей забирати додому раніше, аби ті не захворіли.

«Ці кілька днів стараємося, щоб до сну забрати. Через те, що вона у нас схильна до саме таких ларингітів, трахеїтів, аби не промерзла, не спала у холодному приміщенні» — каже мама вихованиці дитячого садочка № 41 Тетяна Бовсуновська.

бігрівається садочок за рахунок власної котельні. Але постачальник збільшив вартість газу і дитячому садочку довелося переукладати договір. Тепер чекають відповіді від «Нафтогазу».

Міський голова Сергій Сухомлин каже, такий випадок у місті непоодинокий. Більше того, в Україні всього таких об’єктів близько 12 тисяч. З них майже чотири тисячі подали документи задля переукладання договорів. Мер Житомира сподівається, питання з теплопостачанням до закладів, які мають власні котельні, у найближчий час вирішиться.

А поки ж у  садочку, в якому відсутнє опалення, гріються за допомогою електричних обігрівачів