У Житомирі невідомий повідомив про замінування суду: евакуювати довелося сотні людей

Із суду терміново евакуюють людей. У поліцію надійшло повідомлення про замінювання приміщення. Але який саме суд заміновано, зловмисник не вказав, тож правоохоронцям довелося обстежувати усі 5 судових установ Житомира. 

«Виклик від особи анонімний. Чоловічий голос був, зараз службами встановлюється хто міг зробити цей дзвінок» — повідомив командир першої роти батальйону управління патрульної поліції в Житомирській області Максим Линник.

Вже через кілька годин працівники суду повернулися на робочі місця. Але через жартівника евакуювати довелося близько 300 осіб лише з однієї судової установи.  

Обурені жартом невідомого, адвокати кажуть, через таку витівку зірвалося багато судових засідань. 

«В мене зриваються судові процеси, в інших не вирішуються питання людей, у багатьох це фінансові питання, або вирішується доля людини» — сказав адвокат Віталій Яцків.

Інша адвокатка обурюється, захистити права позивача приїхала із Києва. Каже, розгляду цієї справи із клієнтом чекали вже кілька місяців, а тепер засідання знову перенесли на невизначений термін. 

«Так, дуже важливо. Сума велика. Вже рік справа перебуває в суді і до цього часу не було ні одного судового засідання, сьогодні розраховували, що буде закрите підготовче провадження, а тепер невідомо» — каже адвокат Роксана Легка.

Фейкового замінувальника правоохоронці поки не встановили. Люди переконані, це зробила людина, яка не хотіла, аби певний розгляд справи відбувся