У Житомирі знову провалився колектор: під асфальт пішов автобус із пасажирами

Ввечері мережу облетіло фото, де автобус із пасажирами провалився під асфальт, нову дорогу проклали тут всього рік тому. Це чергова поламка колектору. Відранку працівники водоканалу почали лагодити проблемну ділянку, обіцяють працювати і вдень, і вночі, аби швидше відновити звичний рух транспорту. 

«Провал стався через те, що в каналізаційній системі завжди присутні пари газів, які з’їдають залізобетон. Тобто, вони його просто знищують. І все те, що знаходилося під трубою: піщана основа, підготовка із щебню, воно все рухнуло в яму» — повідомив в. о. головного інженера КП «Житомирводоканал» Віктор Корець.

Головний інженер водоканалу каже, труби прокладалися ще у 60-х роках, а тому вже давно потребують тотальної заміни. Рік тому на цій вулиці поклали новий асфальт, а от колектор перед початком робіт не замінили.

«В цьому місці поклали асфальт, але каналізаційну мережу не міняли. Ну, прийшов час її міняти тепер. Це мало б бути передбачено якимось проектом. Спочатку потрібно поміняти, а потім класти асфальт» — додав в. о. головного інженера КП «Житомирводоканал» Віктор Корець.

У міській раді кажуть, у місті понад 80% колекторів вже зношені. Але на момент капітального ремонту дороги по Великій Бердичівській, коштів на заміну колектора не було.

«Якщо ми говорили про вулиці Бердичівську, ми вивчали питання, на заміну колектора потрібно було десь близько 80 млн. грн. Питання розглядалося і вивчалося, але на той момент у міській раді таких коштів не було» — повідомив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Нині рух транспорту змінили. Попередньо на ремонт колектору і дороги потрібно щонайменше 2-3 дні